Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Een steentje bijdragen



(on)beschreven


Door de pandemie hebben we sinds maart 2020 te maken met vele beperkingen in ons leven, die een grote invloed hebben (gehad) op ons bestaan.

Velen van ons rouwen om verloren geliefden, hebben toekomstplannen en inkomen zien verdwijnen of kregen te maken met een beperkte bewegingsvrijheid. Het sociale isolement waarin we ons bevonden, tezamen met de gevoelens van ontevredenheid, frustratie en angst, zorgden dan ook voor psychische problemen bij velen.

Zoals we de afgelopen twee jaar met zijn allen naast elkaar hebben gestaan in de strijd tegen het coronavirus, zo kunnen we ook allemaal een steentje bijdragen aan de verwerking ervan. Een steentje is een metafoor voor het bouwen, voor een toekomst en voor hoop.

In de overtuiging dat kunst kan bijdragen aan een genezingsproces, heb ik daarom deze grote interactieve installatie gecreëerd. Het is een therapeutische kunstwerk waar bezoekers hun verhaal kunnen delen en kunnen vertellen over hun bijdrage tijdens de coronacrisis.

“Art is the best Healer”

In plaats van uit te gaan van alle negatieve invloeden van de pandemie, heb ik voor een positieve benadering gekozen, denkend vanuit kracht. Door alle verhalen en ervaringen met elkaar te delen, kunnen we onze pijn relativeren en daardoor helen. Zo kunnen we elkaar laten zien dat velen van ons hebben gehandeld uit compassie, zowel voor zichzelf als voor hun medemens.




Deze zaal is gecureerd door:
Bilal Chahal

Bilal Chahal is een beeldend kunstenaar, geboren in Tripoli (Libanon) in 1978. Op zijn tiende verhuisde hij naar Curaçao om uiteindelijk in Amsterdam te belanden. Chahal werkt en woont momenteel afwisselend in Amsterdam en Bogotá (Colombia).

Het werk van Bilal beslaat meerdere disciplines binnen een abstract en conceptueel oeuvre, waarbij hij vaak maatschappelijke problematiek belicht.

Het laatste project van zijn hand,  Abacus, Variations on a Theme, is een onderzoek naar rekenkundige systemen en de rol hiervan in verschillende culturen. Centraal staat het telraam als symbool van communicatie voor wie onbekend is met de cultuur en de taal van een plek.

Dit project, onder meer getoond in de OBA, is ondersteund met beurzen van het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Stichting Stokroos en ontstaan tijdens een artist-in-residency bij CEAC (Chinese European Art Centre) in Xiamen in China.

Voor de Museum of Modern Art Bogota staat zijn project Emotional Abuse klaar om te exposeren, onder curatie van Eugenio Viola, helaas door de pandemie uitgesteld naar november 2022.
www.bilalchahal.com #bilalchahal.art

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity