Je inzending kan anoniem blijven op de website. Je moet ons echter wel laten weten wie je bent. Dit in verband met copyright en voor als we eventueel nog vragen hebben over je inzending. Kies je voor de optie ‘anoniem’, dan moet je dus nog steeds je naam en gegevens met ons delen. Deze zullen dan niet zichtbaar zijn voor bezoekers van de website.
Inspiratie vind je in je eigen omgeving. Wat zie je als je uit het raam kijkt? Gebeurt er iets moois, verdrietigs of grappigs? Hoe sta jij op en hoe ga jij aan het werk? Kun je nog wel aan het werk of vrees je voor je baan? Hoe gaat het met je gezondheid? Als je niet direct een onderwerp weet, hou voor inspiratie dan vooral ook onze socialmedia-kanalen in de gaten: daar zullen we om je te helpen regelmatig posten over een bepaalde invalshoek of onderwerp.
Deelname aan de tentoonstelling is eenvoudig. Je kunt een foto, video, tekst of audiofragment insturen via de knop. Let bij een foto of video op dat als er personen herkenbaar zijn in jouw bijdrage, ook zij toestemming moeten geven voor het gebruik ervan.
Op dit moment kunnen we geen fysieke objecten aannemen. Als je denkt dat je object in de toekomst kan helpen het verhaal van het coronavirus voor toekomstige generaties te behouden, upload hier dan een foto van het object. Mochten we overgaan tot een fysieke tentoonstelling of het verzamelen van fysieke objecten, dan nemen we contact met je op.
Je hebt altijd het recht om je inzending te verwijderen. Ook als je onbedoeld of onrechtmatig te zien bent op een inzending vragen we je dit direct aan ons te laten weten. Meer informatie hierover op deze pagina.
Corona in de Stad is onderdeel van het project Collecting the City, waarin het Amsterdam Museum samen met de Openbare Bibliotheek (OBA), Universiteit van Amsterdam, Stadsarchief, Tropenmuseum en Gemeente Amsterdam bij bewoners van de stad verhalen verzamelt als cadeau voor het 750-jarige bestaan van Amsterdam. We bewaren de inzending in ieder geval tot 2025, wanneer we de tentoonstelling binnen het project Collecting the City realiseren.
Dat studenten en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam de bijdrage mogen gebruiken voor onderzoek naar de impact van corona op het dagelijks leven van burgers. Dit gebeurt geanonimiseerd - je gegevens zijn door buitenstaanders niet te herleiden tot de input. Na bewerking en analyse van de resultaten kan dit worden gepubliceerd en gedeeld via het platform en de reguliere communicatiekanalen van de universiteit (website, social media en persberichten). Je kunt altijd je eigen onderzoeksdata opvragen en terugtrekken uit het onderzoek.
Je kunt in één keer meerdere bestanden rondom hetzelfde onderwerp uploaden. Heb je een aantal inzendingen over verschillende onderwerpen, zend deze dat apart van elkaar in. Zo kun je je toelichting en titel ook goed aanpassen op de inhoud en is het voor de redactie makkelijker om je inzending te beoordelen.
Je kunt je inzending ook via e-mail versturen. Echter willen we nadrukkelijk vragen het inzendformulier op de website te gebruiken. Als je hier hulp bij nodig hebt kun je ook bellen naar het secretariaat van het Amsterdam Museum. Mocht je toch nog liever een e-mail sturen, kan dat naar corona@amsterdammuseum.nl.
Heb jij een verhaal te vertellen over de impact van het coronavirus op jezelf of je omgeving? Leg dan nu jouw bijzondere momenten en verhalen over deze periode vast en deel ze om bewaard te blijven. Zodat ze deel uit gaan maken van het verhaal van onze stad. Een verhaal dat we samen optekenen.